F.A.Q.

Câte obiective pot să închiriez simultan?

 • Nu mai mult de trei.

Care sunt perioadele minimă şi maximă pentru care pot inchiria obiectivele?

 • Perioada minima de inchiriere este de 2 zile.
 • Perioada maxima de inchiriere este de 28 zile.

Cu cat timp inainte trebuie sa trimit comanda pentru a fi sigur ca primesc obiectivul?

 • Te rugam sa ne trimiti comanda cu cel putin 24 de ore inainte de momentul la care doresti sa primesti obiectivul. In caz contrar, exista mari sanse sa nu o putem onora. Desigur, pentru situatii de urgenta vom face tot posibilul sa te ajutam, dar nu putem garanta nimic.

Pentru perioade de inchiriere mai lungi oferiti vreo reducere?

 • Da, la fiecare 3 zile de inchiriere a unui obiectiv (achitate) iti oferim inca o zi, gratis. Astfel, daca platesti, sa zicem, 7 zile de inchiriere pentru un obiectiv, il vei putea pastra 9 zile, fara sa mai platesti nimic in plus. In momentul incheierii contractului vom stabili numarul zilelor bonus, precum si daca vrei sa le folosesti sau nu. Pentru perioade care depasesc 14 zile, se pot negocia reduceri suplimentare.

Solicitati depunerea unei sume de bani drept garantie?

 • Este posibil ca in anumite situatii sa solicitam depunerea unei garantii in bani, echivalenta cu 75% din valoarea de piata a echipamentelor inchiriate.

As vrea sa verific obiectivul inainte de a-l prelua. Se poate?

 • Desigur. Oricum, noi verificam obiectivele inainte de a le inchiria. Dar, daca doresti sa-l verifici si tu, poti veni cu aparatul tau la locul stabilit pentru preluare sau sa ne rogi sa venim cu un aparat de fotografiat.

L-am zgariat! Ce ma fac?

 • In primul rand, te sfatuim sa ai grija cum folosesti obiectivul pentru a evita situatiile neplacute. Adresandu-ne pasionatilor de fotografie, avem incredere ca vei sti sa protejezi obiectivul.
  Pentru zgarieturi minore sau pentru vopsea sarita nu se intampla absolut nimic. Le consideram elemente de uzura fireasca la folosirea unui obiectiv.

Am zgariat lentilele obiectivului! Ce ma fac?

 • Chiar daca zgarietura este minora, aceasta afecteaza in mod sigur calitatea fotografiilor efectuate cu acel obiectiv. In acest caz, vom duce obiectivul la service, iar tu vei plati reparatiile conform facturii emise de respectivul service. In plus, vei plati pretul standard de inchiriere pentru acel obiectiv pe toata durata de service, drept compensatie pentru faptul ca a fost scos din circuit pentru reparatii.

Cu ce accesorii voi primi obiectivul?

 • Il vei primi cu toate accesoriile cu care a fost cumparat, respectiv cu capace de protectie fata – spate, cu parasolar (majoritatea obiectivelor) sau cu colier pentru trepied. In plus, pentru protectie, odata cu obiectivul vei primi un filtru UV si un toc de calitate. Te rugam sa ni-l returnezi cu toate accesoriile pe care le-ai primit.

As vrea sa prelungesc perioada de inchiriere. Cum fac?

 • In primul rand, ne anunti cu cel putin 24 de ore inainte de expirarea perioadei de inchiriere stabilite initial. Ne trimiti un e-mail pe adresa contact@inchiriereobiective.ro sau ne telefonezi. Apoi, hotaram in functie de perioada pe care vrei sa-l mai tii. In principiu, noi nu avem nimic impotriva prelungirii perioadei de inchiriere, cu conditia ca obiectivul sa nu fi fost rezervat de altcineva pentru perioada respectiva. Pentru perioade scurte, mai mici de 3 zile, nu este nevoie de semnarea unui alt contract, intrucat perioada de intarziere este prevazuta in contractul deja semnat.

As vrea sa vad contractul inainte de a face comanda. Se poate?

 • Desigur. Este pe site. Uite si un link aici.

De ce mi se cer datele din BI / CI in e-mailul de comanda?

 • Acest lucru este necesar pentru confirmarea identitatii tale, precum si pentru completarea contractului, astfel incat la predarea obiectivului noi sa venim cu contractele deja intocmite si gata de semnat. Este posibil insa sa-ti solicitam si alte date pentru confirmarea identitatii.

Trebuie sa curat lentilele obiectivului inainte de a-l returna?

 • Nu. Chiar te incurajam sa n-o faci. Preferam s-o facem noi, cu ustensile profesionale, pentru a minimiza riscul zgarierii lentilelor.

 

Inchiriere in trei pasi simpli:

1 Comanzi pe e-mail sau completand formularul de comanda
2 Te contactam pentru confirmare si stabilirea detaliilor
3 Ne intalnim pentru semnarea contractului si livrarea obiectivului
detalii

Contacteaza-ne!

contact@inchiriereobiective.ro

YahooMessenger: foto.focus

 

ATENTIE: Poti solicita rezervarea unui obiectiv pentru o anumita perioada la adresa:

rezervare@inchiriereobiective.ro